De basis zijn magnumboard-platen van 25mm dikte, 15m lengte en 2,8 m breedte. Met tweecomponenten PU-lijm worden ze onder hoge druk met elkaar verlijmd (10.000 kg/m²).

Het gecertificeerde food-grade SWISS KRONO OSB/4 in groot formaat van 15,00 x 2,80 m, is 25 mm dik en het grondvlak vormt de basis van MagnumBoard elementen.

De productie van SWISS KRONO OSB/4 (oriented strand board) panelen is een synthese van natuurlijke grondstoffen en innovatieve technologie.

Voor de productie worden uitsluitend recent geoogste uitdunningen uit duurzaam beheerde bossen gebruikt.

De georiënteerde dunne houtsnippers worden met behulp van in hout aanwezige harsen en formaldehydevrije bindmiddelen onder zeer hoge druk op een moderne Conti-walspers geperst, op maat gesneden en geschaafd.

Productie – snel, op maat en met de hoogste precisie

Bij de productie van Magnumboardwanden en vloeren worden meerdere lagen SWISS KRONO OSB/4 in een klempersverlijmingsproces verwerkt tot massieve platen.

Nadat de ruwe plaat is gelegd, wordt lijm mechanisch aangebracht op de oppervlakken, het volgende paneel gelegd en aan elkaar geschoord. Afhankelijk van het project wordt dit proces herhaald tot tien lagen, of een totale dikte van 25 cm.

Nadien worden alle technieken aangebracht op de oppervlakken. Dit maakt snelle productietijden, een aangepaste architectuur en een hoge capaciteit mogelijk. Consequente bewerkingsomstandigheden zorgen voor een gelijkblijvend hoog kwaliteitsniveau. Bij de bewerking en de detailafwerking van de bouwelementen wordt al rekening gehouden met de latere montagevolgorde.

Dagelijks worden de elementen getest. We kunnen vergunningsattesten afleveren die zijn gecertificeerd.

Assemblage – zorgvuldig gepland en efficiënt

Bij de planning en fabricage van de bouwelementen is al rekening gehouden met de montagewerkzaamheden. Nauwkeurige montageplannen met een gespecificeerde volgorde zorgen voor probleemloos werken en een snelle voortgang tijdens de bouw. De meest nauwkeurige details maken snel en foutloos werken mogelijk. Dankzij de ervaring die werd opgedaan bij een grote verscheidenheid aan MagnumBoard bouwprojecten kan ons systeem worden aangepast aan elke bouwsituatie.

Of het nu gaat om een vloerplaat, kelder, spot footing of stalen basisconstructie – elke fundering is mogelijk. Schroefverankering met goedgekeurde verbindingselementen maakt zeer stabiele constructies mogelijk zonder gespecialiseerde technologie. De onafgewerkte frameconstructie kan meestal in één tot drie dagen worden voltooid. De enige vereisten voor de montage zijn een oprit voor een kraan en leveringsvoertuigen.

Binnenafwerking – een besparing van tijd en geld

De binnenafwerking kan onmiddellijk beginnen nadat de MagnumBoard bouwelementen zijn geïnstalleerd. Tijdrovende en omslachtige behandelingen zijn reeds voltooid – voor de wand-, plafond- en dakelementen is geen bouwdroging nodig. Snijwerk aan muren en plafonds is evenmin nodig dankzij de geïntegreerde kabelgoten, muur-openingen, ruwbouwelementen en installatie-openingen.

De grote precisie van het karkas komt de exacte planning en uitvoering van alle daaropvolgende handelingen zeer ten goede. De vlakke, geschuurde oppervlakken van onze elementen kunnen onmiddellijk worden behangen, betegeld of anderszins gecoat. Extra beplanking of iets dergelijks is niet nodig.

Vooral tegelleggers en schilders/behangers zijn zeer te spreken over de nauwkeurigheid, de hoekigheid en de gelijkmatigheid van de binnenmuren.

Gevelwerk. Alles is mogelijk!

Er zijn geen grenzen aan wat architecten en woningbouwers kunnen doen met gevelisolatie en ontwerp van een MagnumBoard gebouw: van composiet warmte-isolatie tot hout en baksteen gevel – elke keuze van materiaal zal nog steeds dezelfde voordelen hebben die ons systeem voor binnenwerk biedt.

EIGEN LABO

Voordelen van ons systeem:

 

 • Akoestisch goed door de massa
 • Lucht en winddicht door de grootte van de elementen
 • Snelle bouwmethode
 • Brand : standaard rf 60
 • Ingewerkte uitsparingen voor de technieken
 • Ingewerkte RONDE LEIDINGEN geen kerfwerking mogelijk
 • Vochtregulerende wanden
 • De wanden hebben een isolatiewaarde
 • Ecologische bouwmethode
 • Aangenaam binnenklimaat
 • Directe binnenafwerking
 • We beschikken over een eigen labo om de bouwelementen te testen